Aquesta pastisseria fundada l’any 1919 sota el nom de “Pasteleria y Confiteria EL IDEAL” porta ja 3 generacions fent les delícies de graciencs, barcelonins i turistes que es passen pel barri. La seva història comença amb Miquel Álvarez Bauló i Maria Soanes Mora, els fundadors de la pastisseria i confiteria que ocupa les dues primeres crugies que hi ha al carrer Gran de de Gràcia.

Més tard, al 1948 es reforma l’establiment: a l’exterior s’amplia la obertura i es realitza l’aplacat de marbre i el tancament amb aparadors que es conserva avui dia. A l’interior s’amplia la sala de vendes a la tercera crugia i es realitza la decoració i mobiliari conservat en part.

Al 1986, la pastisseria passa a mans del fill, el Jordi Álvarez, que ja portava treballant allà uns anys. Ell s’encarrega de reformar la cuarta crugia per transformar l’espai en sala de degustació. A la sala de vendes s’adapten els taulells i els armaris laterals per crear un espai més pràctic. Més tard, ja a la dècada dels 90s, es retira la marquesina que rematava l’aplaçat de façana.

Actualment i des de 2010, trobem al capdavant de la pastisseria al Miquel i el Lluís Álvarez, nets dels fundadors i tercera generació de la família de pastissers que continuen avui dia endolcint Gràcia en una estètica de l’època.

I és que la Pastisseria Ideal es tracta d’una de les poques botigues de Gràcia que conserven l’ambientació de l’època. És per això que reben a vegades visites de rutes turístiques organitzades que venen a veure aquesta botiga històrica i a fer degustació dels seus productes, entre ells la crema catalana.

Però no només fan crema catalana, a la Pastisseria Ideal es treballen un munt de productes com la xocolata, broixos i tot tipus de pastes que donen com a resultat un excel·lent productes final. La varietat i la qualitat dels seus pastissos és una altra cosa a destacar, així com els seus torrons o mones de Pasqua quan arriba la corresponent temporada. Una de les pastes que es destaquen i que prové de la recepta de l’avi del Sr. Lluís és el cremat.

SUBIR